FACILITEITEN

 

Blokhut sauna en opgietsessies

De blokhutsauna is een buitensauna op hoge temperatuur (90-100°C), voor de doorgewinterde saunaganger. Hier worden ook dagelijks onze geurensessies/ zwaai-sessies gegeven. Deze zijn bovendien volledig gratis. In de pauze tussen de opgietingen serveren wij u een gratis drankje en een verfrissend stukje fruit.

 

(Zwaaisessies zijn helaas tijdelijk verboden in verband met de coronamaatregelen!)

Infraroodsauna 

Geniet van onze infraroodsauna met een panoramisch zicht op de tuin. Ideaal om te ontspannen met de Kalmthoutse Heide op de achtergrond. De luchttemperatuur in een infrarood cabine (40-50 °C) is lager dan bij een klassieke sauna (70–90 °C). Voor veel mensen is dat een stuk aangenamer dan de hoge temperaturen van een klassieke sauna.

Biosauna

De biosauna is zachter en rustgevend door zijn kleurwerking. In het plafond bevindt zich een lamp die voortdurend wisselt van kleur. Dit bevordert de ontspanning en rust.

Finse led-sauna

De Finse sauna is de meest bekende onder de sauna's. Door de extreme droogte is deze sauna heel aangenaam. Door het plafond te voorzien van een veelkleurige led-verlichting waan je je in een ruimte tussen de sterren. De optimale ontspanning. 

Turks stoombad

Anders dan de saunacabines is het Turks bad (stoombad). Wat dit stoombad zo bijzonder maakt, is dat de luchtvochtigheid 100% is. Er wordt voortdurend stoom gecreëerd dat het openzetten van de poriën bevordert en de huid babyglad maakt.

 

Binnenzwembad

In ons binnen- en buitenzwembad kan je heerlijk de benen even strekken of gewoonweg eventjes ontspannen. Ons binnenzwembad is lekker verwarmd.

Buitenzwembad

Ons buitenzwembad is lekker fris. Ideaal voor waaghalzen die niet bang zijn van een koude plons na de sauna. 

Jacuzzi

Onze jacuzzi is verwarmd en heerlijk om de spieren te masseren, gezellig te babbelen of te ontspannen. 

Voetenbad en dompelbad

In ons verwarmd voetenbad kan je eventjes gezellig neerzitten, dagdromen of een babbeltje doen met je buurman of buurvrouw. 

 
pine-cones-3613708_1920-1.jpg
natura-siberica-logo.jpg

Natura Siberica

Natura Siberica kent haar oorsprong in het wilde, Russische Siberië en bestaat uitsluitend uit
biologische en natuurlijke ingrediënten.
 

 

Te verkrijgen bij Familiesauna Espace. Contacteer ons voor vragen over het assortiment.

Schoudermassage
natura-siberica-logo.jpg

Massages

Een massage is een onmisbaar deel van jouw wellness ervaring bij Familiesauna Espace.

 

Onze masseuse heeft jarenlang ervaring met het geven van massages. De massage dringt extra diep door in de spieren wanneer het lichaam al goed opgewarmd is in de sauna. Een ideale remedie tegen stress en gespannen spieren.

Opgelet: wegens de coronamaatregelen is het dragen van een mondmasker tijdens de massage verplicht! Neem je eigen mondmasker mee of schaf er eentje aan bij ons.

Telefonsich reserveren verplicht

Massages dienen vooraf telefonisch gereserveerd te worden. 

 

Een van onze grootste troeven is ongetwijfeld de natuur waartussen we ons bevinden. Met ons terrein van 5000m² grenzen we aan de Kalmthoutse Heide. Ook op ons eigen terrein hebben we een bosgedeelte waar je heerlijk kan gaan wandelen en genieten van de natuur rondom je.

Wij zijn ervan overtuigd dat natuur en rust hand in hand gaan. Daarom hechten we ook zoveel belang aan de natuur. Waarom combineer je je saunabezoek niet met een wandeling in natuurreservaat de Kalmthoutse Heide? 

 

In ons bistro-gedeelte kan je genieten van een heerlijk drankje maar ook van een kwalitatieve maaltijd. Je kunt kiezen uit onze vaste kaart of uit onze dagsuggesties. De warme keuken is open tot 21u (zondag tot 20u) dus je kan op je gemak genieten van een heerlijke lunch of diner bij Familiesauna Espace.

Opgelet: wegens de coronamaatregelen werken we tijdelijk met een aangepaste kaart. Houd ons suggestiebord in de gaten voor heerlijk, verse dagschotels!

In onze relaxruimte kan je heerlijk ontspannen met een boek, tijdschrift of heerlijk drankje. Bij Familiesauna Espace staat een warme sfeer centraal. ​Plof je neer in onze zetels rond de open haard en geniet van het uitzicht op de tuin. Kortom, neem een moment voor jezelf en ontsnap aan de dagelijkse stress. 

 

Nieuw! Openlucht yoga lessen

Begin je dag op een gebalanceerde manier, midden in de Kalmthoutse natuur en op een steenworp van de Kalmthoutse Heide. De openlucht yogalessen vinden plaats op zondagen van 10-11u in het bosgedeelte van Familiesauna Espace. Ook niet-klanten zijn van harte welkom.

Dankzij de kleine lesgroepen geniet je van een quasi-privé ervaring. Na de yoga kan je uitblazen met een heerlijk gratis tasje thee en een wandeling in ons bos. Ook bij slecht weer gaan de lessen door in onze weerbestendige buitentent. 

Lesmateriaal
 

Je hebt een yogamatje en een handdoek nodig. Je kunt een matje van ons gebruiken als je er zelf geen hebt (ontsmet).

Op frisse dagen draag je best warme kledij zoals dikke sokken, een warme trui en/of zelfs een dekentje of grote handdoek voor tijdens savasana (de eindmeditatie). 

Ervaren, beginner of volledig nieuw? Iedereen is welkom!

Doe je mee?

Ben jij klaar voor een moment vol ontspanning, rust en me-time?  Reserveer je yogales en ontdek de positieve impact van jouw wekelijks uurtje yoga.

De lessen

De lessen worden afgestemd op het individuele niveau van de deelnemer. Yoga is een persoonlijke ervaring en moet 'juist' aanvoelen. We tonen daarom steeds verschillende varianten van eenzelfde houding. Het heeft absoluut geen zin om jezelf in een bepaalde houding te forceren. Zo blokkeer je alleen maar je ademhaling en forceer je je spieren. En dat is het tegenovergestelde van wat we willen bereiken. 

Lesstructuur (60 min):

 • Zonnegroeten (opwarming)

 • Staande houdingen (balans, lenigheid, kracht)

 • Zittende houdingen (balans, lenigheid, kracht)

 • Savasana (lijkhouding: meditatie en ontspanning) 

 • Vrijblijvend thee moment

De docent

De lessen worden gegeven door Elena Gontcharova. Reeds meerdere jaren actieve yoga-beoefenaar en gecertificeerde Yoga Instructeur.

In het bezit van lesgeverscertificaten de Vlaamse Trainsersschool, Sport Vlaanderen en Yoga teacher. 

Meer info op www.elenagontcharova.com/yoga

Tarieven en lestijden

Lestijden:

 • Zondag:        10-11u

 

Locatie:

 • Familiesauna Espace
  Ingang Putsesteenweg 52 2920 Kalmthout 

 

Tarieven:

 • Gratis eerste proefles

 • Losse beurt: 10 euro

 • 10 beurtenkaart: 80 euro

Vooraf reserveren is verplicht. Betalen kan ter plaatse, cash of met de kaart.