Promoties


PARTNERDAG
Elke donderdag partnerdag lees meer..

HAPPY MONDAY
Elke maandag Happy Monday lees meer..

Nieuws

Contactgegevens

Sauna Espace
Putsesteenweg 52
2920 Kalmthout
T + 32 (0)3 644 14 15
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

  • Sauna Espace
  • Sauna Espace
  • Sauna Espace
  • Sauna Espace
Het nemen van een sauna Afdrukken E-mail

In het Westen kennen we de sauna vooral van de traditionele Finse badhuizen. Maar ook in de Griekse en Romeinse oudheid kwamen atleten op krachten in de publieke baden naast het sportterrein. De heilzame werking van een sauna ligt vooral in het ontspannen bij een stresserend en jachtig leven, het verhogen van uw weerstand tegen infectieziekten en het trainen van hart en bloedsomloop op een milde wijze. Vandaag wordt meer en meer genoten van de luxe ontspanning die de sauna biedt in een rustige prettige stemming, waarop je nadien terugkijkt met een bijzonder gevoel van welbehagen.  

 
Wat zijn de stappen om optimaal te genieten? Afdrukken E-mail

Het begint met een warme douche. Daarna droog je je volledig af. Je neemt naakt een eerste sauna- of hammambeurt. Na opnieuw een douche om het transpiratievocht af te spoelen koel je snel je lichaam af met een schok in het koude dompelbad of wat rustiger in het zwembad. Ook is er de mogelijkheid om geleidelijk af te koelen d.m.v. een wandeling in de tuin. Je kan deze stappen enkele malen herhalen. Daarna relax je in de lees- of rustruimte of op een ligbed in de tuin, terwijl een drankje je vochtgehalte op peil brengt. 
Zorg er altijd voor dat er in de sauna een handdoek ligt onder je gehele lichaam (ook de voeten).

 
Wat breng je mee? Afdrukken E-mail

Wat je nodig hebt is een badjas, 2 grote handdoeken (badlakens) en slippers. 
Deze breng je mee of huur je bij Sauna Espace.

Het is niet toegestaan zwem- of badkleding te dragen in ons saunacomplex.
Uit hygiŽnisch oogpunt vragen we u een badjas te dragen in ons bar/bistro  gedeelte en de relaxruimte op de bovenverdieping.
Op de benedenverdieping (sauna gedeelte en tuin) mag u rondlopen zoals u verkiest: met badjas, handdoek of gewoon lekker bloot.